2024-11-11
西環隱世小店,好彩有朋友介紹特濃台式牛肉湯麵 🍜$78 呢碗麵用上特濃牛肉湯,牛肉嫩滑,牛肉湯麵真係超級濃郁!湯底味道濃得嚟又唔會太膩,真係好想再嚟一碗!🥢💖鹽酥雞肉燥飯 🍚 $61 大碗飯,鹽酥雞外脆內嫩,搭配肉燥,口感超正! 呢個飯真係大碗到驚人,鹽酥雞外脆內嫩,搭配肉燥飯,簡直係完美配搭!🍗✨話梅凍豬手 🍖 - $46 呢個小食好特別,唔單止酸甜,仲有啲清爽感,食完真係令人驚喜!😋鹽酥花枝丸拼香芋貢丸 $38 呢個拼盤真係好有驚喜,花枝丸好彈牙,香芋貢丸又好食🥢蜜蜂百香果蜜配寒天 🍯 跟餐加$20 真係清新又唔會太甜,完美地為呢餐畫上完美句號! 總結環境方面,米葱動好熱鬧,坐位偏少,經常滿座,職員態度又親切,真係令人感覺好舒服!🎉🙌 總括來講,呢間小店真係值得一試,份量又大,味道又好,食完真係滿足到唔得了!下次一定會再返嚟!#米葱動 #食評 #西營盤 #美食探險 #開心食客 🍽️🎊
特濃台式牛肉湯麵 🍜$78
鹽酥雞肉燥飯 🍚 $61
話梅凍豬手 🍖 - $46
鹽酥花枝丸拼香芋貢丸 $38
呢個拼盤真係好有驚喜,花枝丸好彈牙,香芋貢丸又好食🥢
蜜蜂百香果蜜配寒天 🍯 跟餐加$20
真係清新又唔會太甜,完美地為呢餐畫上完美句號!
總結