2023-05-07
今日去又咗西營盤嘅Fineprint coffee shop~環境好舒服,好Relaxing。☕️ 咖啡,Cappuccino 同 flat white都好飲。味道香濃同好滑,偏roasted嘅味。🍽️ 至於食物方面,都有好多選擇。我鍾意佢哋嘅sourdough系列。Sourdough輕微焗過,鬆化,有咬口感😬。以下係我試過味道當中嘅推介次序✅1️⃣ 推介 👍 👍 👍 - 好fluffy嘅Ricotta cheese,有啲似scrambled egg。 上面有新鮮嘅藍莓🫐,同drizzle啲蜜糖-食落去甜甜地同感覺健康- 每次食完都有一種好開心,好幸福嘅感覺☺️2️⃣ 推介 👍 👍 - 鷹嘴泥嘅份量啱啱好,Creamy嘅質感同個麵包好夾。Sun-dried tomato 比我想像中酸啲。另外加咗啲芫荽同feta cheese,有清新嘅感覺。- 整體嚟講有少少酸3️⃣ 推介 👍 - 一次過滿足兩個願望!- 牛油果通常都好味。呢度加咗芫荽同啲檸檬汁帶出清新嘅味道- 櫻桃蕃茄好鮮甜加埋啲芝士好香。🧒🏻👦🏻 staff 都好friendly! 🏡 環境舒適,大部份時間都比較忙同熱鬧。亦有好嘅音樂。再行入啲,
環境好舒服,好Relaxing。
以下係我試過味道當中嘅推介次序✅
1️⃣ 推介 👍 👍 👍 [Ricotta]
-食落去甜甜地同感覺健康
- 每次食完都有一種好開心,好幸福嘅感覺☺️
2️⃣ 推介 👍 👍 [Hummus]
- 整體嚟講有少少酸
3️⃣ 推介 👍 [half/half - Avocado/cherry tomato]
- 一次過滿足兩個願望!
- 牛油果通常都好味。呢度加咗芫荽同啲檸檬汁帶出清新嘅味道
- 櫻桃蕃茄好鮮甜加埋啲芝士好香。
🧒🏻👦🏻 staff 都好friendly!
🏡 環境舒適,大部份時間都比較忙同熱鬧。亦有好嘅音樂。再行入啲,就會見到有室外嘅枱。
其實佢有好多間分店,我自己就去過中環同埋大坑嗰兩間~ 大家都可以試吓!