2022-05-25 166 views
西營盤食好野嘅地方多不勝數⬆️,今次發掘到新嘅日系餐廳🤩🤩,主打日式料理🍱同甜品🍮。1️⃣月見浮雲親子丼🥚🍳🐓🍚佢地嘅招牌菜當然要試下啦!飯上面係有打起左嘅蛋白🥚加上蛋黃🍳,賣相💯分呀!食落去好香濃蛋味!蛋白☁️好似棉花糖咁軟棉🤤。飯係用上鰹魚汁🐟撈起,味道清甜帶有魚鮮味😆。揭開蛋白☁️,下面係香嫩雞肉🐓,連同蛋加飯一齊食,好有住家飯🍚嘅感覺😚。2️⃣五品日常🍙🍳🥒🍲另外亦都叫左個素食🥦🥬🥒🌽🥕,係果醬配手工炸飯團波波🍙,仲有埋芥末鹽昆布青瓜🥒,咖喱麴大豆芽🌱,鹽漬紫蘇玉子燒🍳同埋野菜味噌蒟蒻湯年糕🍲。飯團炸到外面脆卜卜,飯團本身亦無鬆散👍🏼,配埋酸酸甜甜嘅果醬食落去飯團變得無咁滯口😚,其他配菜唔算特別但食材製作新鮮。3️⃣4.3牛乳富士奶酪🥛🍮最後當然叫左個甜品🍮,隻色模仿左富士山🗻,睇落去係非常治癮🥹,食落口都有滿滿嘅牛奶味,但我覺得可以再多d😜!吾子廚房格調佈置舒服🙆🏽,價錢💰中等,適合同朋友一齊黎食飯傾偈👨🏽‍🤝‍👨🏾👩🏽‍🤝‍👩🏾👩🏽‍🤝‍👨🏾,佢仲有塌塌米🎎,好適合黎打卡📸Relax 😌。唔講咁多,係時候要再拜訪😚

1️⃣月見浮雲親子丼🥚🍳🐓🍚

2️⃣五品日常🍙🍳🥒🍲