2018-06-19
人大左, 要約齊屋企人食生日飯真係唔容易, 原本想食晚飯小菜, 最後變左食中午, 最緊要係齊人食飯! 好彩, 百味鮮中午都有晚飯供應既小炒, 而且中午叫小菜仲有白飯同飯品送, 又幾抵WOR!今次一行9人一共叫左9個小菜。值得推介既食肉蟹粉絲煲 (HK 350) 同大蝦粉絲煲 (~HK 148)。兩個煲都整的好野味, 味道剛剛好, 肉蟹十分新鮮, 而大蝦就唔算新鮮彈牙, 但都可接受的,不過我覺得大蝦粉絲煲性價比略勝一籌。另外, 濃湯桂魚片 (HK168)都好好味, 桂花魚好新鮮, 份量好多, 重點係一D都唔腥, 里面既豆卜粉絲吸左魚湯, 好好味! 相反, 胡椒酸菜骨腩湯(HK88)就一般般, 胡椒味唔係好夠。總括黎講, 小炒好味, 食材新鮮, 但部份既菜式份量較細, 但都值得一去再去!