2020-11-17
奧海城外有唔少的酒吧餐廳,上次已同一班朋友喺呢間餐廳度飲酒傾計,覺得氣氛唔錯!今次再嚟當然要寫埋餐廳嘅西班牙菜。因為今次冇上次咁多人,所以叫咗一盒西班牙海鮮炒飯同海鮮pizza,一坐低店員已經為我哋遞上墨西哥脆片作小食!墨西哥脆片鹹香帶少少辣,點上餐廳自製嘅忌廉醬簡直令我哋食唔停口。西班牙海鮮炒飯:海鮮炒飯材料非常豐富,包括有魷魚,海蝦,帶子,蜆肉等等!首先飯底唔會太濕亦唔會太乾,飯粒口感軟硬適中加上海鮮高湯,洋蔥及青椒等材料令食慾大增,海鮮飯口感有層次,加上豐富有的海鮮所以幾乎每啖都能食到海鮮嘅鮮甜味!值得推薦。海鮮pizza: Pizza尺寸是12吋,價錢合理抵食!Pizza 餅底不會太厚口感脆口,但也不會感覺太薄。Pizza嘅芝士非常豐富,可以拉絲!配上不同的海鮮口感豐富。最後我哋叫咗兩杯mocktail !兩杯都是水果味,清新帶甜很容易入口,很適合女孩子和打卡!最難得是cocktail甜度居然可以選擇,不喜歡太甜的女孩子記得叫少甜哦。
西班牙海鮮炒飯
西班牙海鮮炒飯