2022-11-10
餐廳係太子酒吧街,一邊係酒吧,一邊係餐廳,非常特別當中的餐廳區就有一個特色西班牙風的打卡位,牆上畫左一間西班牙小屋風景壁畫,,燈光昏暗,環境舒適有情調,感覺輕鬆,非常合適情侶用餐另一邊酒吧區以工業風為主,之後到世界盃又可以同一大班朋友落黎一路睇波,一路飲酒餐廳主打西班牙 Tapas ,另外仲有多國菜提供,總有一種岩大家口味食品方面:Earl Grey Martini : 餐廳 Signature Cocktail ,用伏特加做基調注入伯爵茶,加入檸檬、青檸、蜜糖、糖槳,入口有淡淡既 Earl Grey 茶香又帶點酒味,再加上造型特別的泡泡,岩哂打卡Grace : 用百加得做基調,加入檸檬、啤梨、蜜糖及香茅,味道清新,充滿夏日風味的 cocktail西班牙蒜油蝦配多士 : 鮮蝦爽口彈牙,配上蒜油同椒絲,蒜香味濃郁,加上脆口既多士一起食,必點 Tapas 之一西班牙辣肉腸嫩雞燴飯 : 燴飯加入辣肉腸粒、三色椒粒,飯粒吸收曬辣肉腸汁既蕃茄的味道,大大塊雞肉嫩滑,再加上番紅花做點綴,美味的主食德國香腸拼盤 : 有五款不同味道的德國香腸,外皮烤得香脆又 Juicy,再加埋伴碟的酸椰菜及酸瓜,好有
食品方面:
Earl Grey Martini : 餐廳 Signature Cocktail ,用伏特加做基調注入伯爵茶,加入檸檬、青檸、蜜糖、糖槳,入口有淡淡既 Earl Grey 茶香又帶點酒味,再加上造型特別的泡泡,岩哂打卡 Grace : 用百加得做基調,加入檸檬、啤梨、蜜糖及香茅,味道清新,充滿夏日風味的 cocktail 西班牙蒜油蝦配多士 : 鮮蝦爽口彈牙,配上蒜油同椒絲,蒜香味濃郁,加上脆口既多士一起食,必點 Tapas 之一 西班牙辣肉腸嫩雞燴飯 : 燴飯加入辣肉腸粒、三色椒粒,飯粒吸收曬辣肉腸汁既蕃茄的味道,大大塊雞肉嫩滑,再加上番紅花做點綴,美味的主食 德國香腸拼盤 : 有五款不同味道的德國香腸,外皮烤得香脆又 Juicy,再加埋伴碟的酸椰菜及酸瓜,好有德國的味道 Ours Tips : 西班牙小屋風壁畫位置得一枱,如果想坐到靚位打卡,記住提早預約啦