2019-10-22 219 views
成日行海港城的我 呢間西班牙菜的餐廳明明已經開業了已經有一段時間 居然是第一次來吃🙈 今次來吃了它兩款的午餐喔 所有Set Lunch均可以選上兩款Tapas跟一款Main Course和一杯飲品🙆🏼‍♀️Tapas方面我們點了 #西班牙薯仔蛋餅 #西班牙凍湯 #炒西班牙辣肉腸 以及 #白毛豬火腿配西班牙蕃茄多士😋 而Main Course我們點了 #香煎紅鯛魚 和 #大蝦意粉配香草蕃茄醬🤤 仲點了一款西班牙招牌的甜品 #西班牙炸油條配朱古力醬及雪糕西班牙薯仔蛋餅從來都無諗過薯仔同蛋完全可以甘Match🤔 仲要系有咬口的薯仔粒黎😝西班牙凍湯凍湯的味道幾Fresh 特別的香草味 加上少少的蕃茄在內 我覺得好適合夏天飲用😂炒西班牙辣肉腸辣肉腸味道鹹香帶點微辣 流出的辛香油脂配上豆蔬菜同煮 超惹味啊🔥白毛豬火腿配西班牙蕃茄多士 +$20白毛豬的味道鹹香充滿但吾濃烈吾油膩 配上蕃茄多士一齊吃 都吾會遮蓋左蕃茄清新的味道🙈香煎紅鯛魚 $168廚師完全能夠把它拿捏得剛剛好 紅鯛魚煎得外脆內軟👍🏻 魚皮煎得超香 魚肉又超滑 配上秘製的醬汁 食到停吾到口😋大蝦意粉配香草蕃茄醬 $148意粉的軟硬度煮得非

西班牙薯仔蛋餅

西班牙凍湯

炒西班牙辣肉腸

白毛豬火腿配西班牙蕃茄多士 +$20

香煎紅鯛魚 $168

大蝦意粉配香草蕃茄醬 $148
意粉的軟硬度煮得非常適中👍🏻 濃濃的香草蕃茄醬 酸酸甜甜 不只是食完好醒胃 呢個醬汁仲系一試難忘🤤

西班牙炸油條配朱古力醬及雪糕 +$18
鹹鹹的炸油條外脆內軟非常涮嘴😛 蘸上朱古力醬或雪糕 也不錯喔😬
2019-10-09
$200 (Lunch)