2024-06-20
因為真係太掛住個喇沙青口😆所以當朋友約喺銅鑼灣食晚飯,我即刻推薦呢間😝😝再次到訪,都係覺得體驗好好🥰店員服務周到,menu解釋得詳細,又會留意用餐需要,適當時候會幫我哋換餐具,但同時有給予空間☺️成晚我哋都食得好舒服😚😚🐖西班牙烤乳豬 (¼ $398)不得了🫢🫢又多一道菜令我要回頭🤣🤣乳豬色澤亮麗,好靚仔🤩唔好諗住¼ 份乳豬好少,件件都好厚肉😁乳豬皮烤得香脆😋咬落去,一層脆皮,一層油脂,一層肉🤤層次感好豐富👍🏻再淋上加咗蒜粒嘅馬拉鼓油,甜得嚟又好惹味😋仲可以解膩,又可以繼續食😙🥩牛他他 ($138)牛他他藏喺黑色月球內,好打卡😆打開更係吸晴😍鮮嫩嘅牛肉,食落有質感😁無論單獨食或者配麵包都好食😋🍞香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 ($78)厚身鵝肝配脆脆多士😋青瓜柚子莎莎嘅甜酸大大提鵝肝多士嘅滋味😋品嘗到油脂香同時減膩又清新☺️🥘星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口 ($188)青口仍然都係咁大盤🤭青口又飽滿又新鮮👍🏻今次我有經驗😎一早就已經配埋法包條 ($38) 因為呢個汁真係好啱配麵包食🤤朋友都大讚呢個食法好好食😋🍅蕃茄香草辣肉腸意式薯仔粉 ($178)薯仔粉平時相對少見,口感好特別😙粉粉地又帶啲煙靭
🐖西班牙烤乳豬 (¼ $398)
🥩牛他他 ($138)
🍞香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子莎莎 ($78)
🥘星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口 ($188)
🍅蕃茄香草辣肉腸意式薯仔粉 ($178)
薯仔粉平時相對少見,口感好特別😙粉粉地又帶啲煙靭感😆最初見咁多粉以為會好快飽🫣不過因為係蕃茄汁,酸酸地再加埋辣肉腸,好惹味😋最後又食得哂😂😂😂
Mocktail:
🍹Golden seacoast ($108)
🌼Pomelo punch ($108)