2024-08-13 1487 views
呢間坐落係西環嘅小店,入面由幾個後生仔負責,一入到去,店員好有禮貌咁招呼左我地坐低,介紹左有啲乜係多人揀同佢地推薦咁我地就叫左一份5成熟嘅煎和牛臀扒配薯條同一份香煎魚配薯粒件牛扒就用咗青醬牛油配咗個南瓜醬,望落去就係五成至七成熟,食落去嘅感覺唔會好乾,個牛扒同個青醬辣牛油配合得幾新鮮,作為配菜嘅薯條比較之下,就比較清淡,唔會太有油嘅味道個魚就煎得好嫩,加埋個堅果醬,令到成個口感唔會好軟腍腍,而作為配菜嘅薯粒反而好好食,好香口,同埋比較濃味喺我哋食晒碟入面嘅嘢之後,我哋再嗌多咗份薯條嚟食,值得注意嘅係,薯條係即叫即炸,一上菜嘅時候已經見到啲油仲喺上面沸騰嘅樣,呢一份嘅薯條就比起一開始喺牛扒上面嗰啲優秀好多整體嚟講呢間嘢都值得大家去試吓,不過可能要注意嘅就係佢樓面剩係得一位店員,所以好多嘢都應付得比較慢
咁我地就叫左一份5成熟嘅煎和牛臀扒配薯條同一份香煎魚配薯粒