2017-02-17 1516 views
天朗氣清,一早約咗朋友今日黎個relaxing lunch。西環呢排多咗好多餐廳,朋友就揀咗呢間試下~ 佢喺堅尼地城站一出士美菲路一路向海直行就會見到。 餐廳環境幾舒適,裝修幾雅致。12:00pm 去到唔使等位,可以即刻入去坐。未落ORDER先上個麵包條比你食住先~佢有兩款式lunch, 一款係普通lunch set from $58~88,另一個係executive lunch set $128~168。難得出嚟relax,梗係食個executive lunch set啦 ~ 我地叫左芝士焗比目魚茄茸汁同烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦~先上頭盤 - 煙三文魚沙律 ,煙三文魚配埋個酸醋汁,感覺好清新, 令人胃口大增 。跟住再上個係西蘭花忌廉湯,飲落有一粒粒西蘭花, 有誠意之作~跟住到主菜: 芝士焗比目魚茄茸汁 - 塊魚上面有成大塊芝士 ,個人好鍾意食芝士,覺得個芝士個配撘幾夾。個比目魚煎得外脆內軟,好JUICY,唔會好似有D煎到乾爭爭咁。烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦 - 牛柳原來有兩塊, 七成熟啱啱好, 食落好有牛嘅味道 ,份量夠晒。另外要讚嘅係個配菜薯角,我哋兩個人都係揀咗跟薯角~ 咁佢成籃上,

未落ORDER先上個麵包條比你食住先~
西蘭花忌廉湯
跟住到主菜:

芝士焗比目魚茄茸汁
烤頂級紐西蘭牛柳拼大蝦
另外要讚嘅係個配菜薯角,我哋兩個人都係揀咗跟薯角~ 咁佢成籃上, 熱辣辣, 好味!  份量都唔細,我哋兩個人最尾都食唔曬~
食完主菜就到甜品喇, 甜品係熱情果蛋糕~ 個賣相都唔錯, 甜甜酸酸咁,滿足返飯後有個甜品落肚既感覺~
熱情果蛋糕
總括嚟講 ,坐得舒適,服務唔錯,價錢相宜,應該會再嚟幫襯~
2017-02-17
$148 (Lunch)
西蘭花忌廉湯
芝士焗比目魚茄茸汁