2023-12-10
每逢週末都鍾意去有𝚏𝚎𝚎𝚕既地方𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕下🥰今次介紹西環呢間餐廳俾大家🫶🏻餐廳有兩層高,充滿復古古堡嘅感覺🥰好多打卡位餐廳裏面擺放好多復古既裝飾品,加上燈光暗淡,營造出一種既奇幻又神秘的感覺💡🥩香煎鴨肝配下腰脊牛扒 $𝟹𝟶𝟾鵝肝同牛扒都好大塊🥰口感同調味都一流👍🏻配菜都好豐富,成碟嘢好似藝術品咁✨推薦🍝咖喱千層麵 $𝟷𝟻𝟾哩個千層麵黎~味道有驚喜✨成個調味都好高級,好少見千層麵唔係一份而係分開一舊舊✨都推薦👍🏻🍰𝚃𝚘𝚍𝚊𝚢 𝚂𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕 $𝟼𝟾我哋叫咗份是日蛋糕,係伯爵茶慕斯蛋糕,入口勁香茶味🥰完全唔會膩,好食🫶🏻🍷𝙿𝚒𝚗𝚔 𝙻𝚊𝚍𝚢 $𝟿𝟾呢杯係用西柚、石榴、伏特加、爆炸糖整成嘅𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕,味道有層次同埋好𝙵𝚛𝚎𝚜𝚑,甜甜地好適合女仔飲,入口會飲到爆炸糖好驚喜🤣比想像中酒精濃啲~🍹𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟺𝟾第一次見抹茶配梳打✨再加埋士多啤梨🍓意外地味道好融合✨幾𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑幾好飲👍🏻
🥩香煎鴨肝配下腰脊牛扒 $𝟹𝟶𝟾
🍝咖喱千層麵 $𝟷𝟻𝟾