2020-12-20
西環快閃之旅 第二站話說本身去完𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲𝗹𝗶𝗻諗住食𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵但係去到門口見到蛋糕比主食吸引 就食左蛋糕🤣——呢間𝗰𝗮𝗳𝗲食物符合唔同顧客嘅需要 有𝗸𝗲𝘁𝗼,𝗴𝗹𝘂𝘁𝗲𝗻等等我同朋友就試左兩款蛋糕——非生酮蛋糕𝐍𝐨𝐧-𝐊𝐞𝐭𝐨 𝐂𝐚𝐤𝐞𝗥𝗼𝘆𝗮𝗹 𝗕𝗹𝘂𝗲 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 $88好多時玫瑰味嘅食物都係中伏多 但係呢個蛋糕冇出現平時食到嘅藥水味 係幾𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵嘅玫瑰香味 每啖都有啖啖花香味 唔錯——生酮蛋糕𝐊𝐞𝐭𝐨 𝐂𝐚𝐤𝐞𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆 $88呢款蛋糕幾濕潤 同埋啲𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺幾滑 充滿焙茶嘅香味不過我覺得中間果層士多啤梨𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺同個蛋糕唔係幾夾 但係𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺入面嘅士多啤梨果肉令到口感唔錯整體黎講酸酸甜甜 甜度適中整體黎講我覺得生酮同非生酮蛋糕嘅口感上分別唔大 不過生酮嘅甜度控制方面比較好 適合唔鍾意食太甜嘅人——整體環境同氣氛都唔錯 係一間幾啱打卡嘅𝗰𝗮𝗳𝗲——𝗥𝗲𝗺𝗮𝗿𝗸𝘀:免加一——🔘𝐼𝓃𝒻𝒾𝓃𝒾𝓉𝒾 𝒞 𝐵𝓎 𝒪𝒸𝓉𝑜𝒷𝑒𝓇🧊西環西邊街38號明德山地下A店 (西營盤地鐵站C出口右轉直行)
話說本身去完𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲𝗹𝗶𝗻諗住食𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵
但係去到門口見到蛋糕比主食吸引 就食左蛋糕🤣