2021-07-02 38 views
食咁多肉,搵一日做green day又點話? 西環有間素食cafe @greentechcafe ,以素菜來呈現仿真度十分高既肉食料理,又幾趣緻! 💚 睇相都唔覺得係素食哩! 😎..🍖🍳港式半焗流心蛋咖哩吉列豬扒意大利飯賣相精美,大大塊流心蛋放在大大塊的吉列豬扒上,呈金黃色既咖哩飯,充滿花椒八角的辛香味。本身對素既吉列豬扒不抱期望😂 但結果卻出乎意料地好食!! 炸得香脆,肉質同真既豬扒好相似!! 唔會淡,又幾好味~流埋蛋汁撈來食,很不錯! 唯一要說的是,咖哩飯既辣度比較高,如果唔食得辣既朋友仔就要注意啦!..🍖🍕新豬肉田園蔬菜薄餅碟pizza好色彩繽紛🤣 上面鋪滿芝士同彩椒,雜菇同新豬肉,醬汁幾搭~ 新豬肉質感有D似淡味少少既午餐肉,比起出面真正含肉既pizza無咁濃郁,對我來講就感覺無咁漏,由於都幾多配料,我覺得唔錯~..🍋百香果檸檬特飲 & 🌹玫瑰梳打百香果檸檬特飲幾好飲,酸酸甜甜,幫助消化;玫瑰梳打好香玫瑰味,但比較淡味,如果落返多少少甜度會好D!..Green Tech Cafe離地鐵站要行一段路,但跟住地圖行其實都好易行~ 大家經開西環又想食下素可以試下呢間~
🍖🍳港式半焗流心蛋咖哩吉列豬扒意大利飯
🍖🍕新豬肉田園蔬菜薄餅