2022-01-04 49 views
係屋企附近開左一段時間既日式飯團🍙店,幾次行過都好想試,但係都唔啱timing,今日終於同朋友一齊試食。一行入門口,雖然舖頭唔算大,但都幾企理,如果有得坐係度食就更好,不過今次拎番屋企食,所以唔緊要。今次叫左兩個餐,一個明太子干貝酥,加明太子薯條,一個明太子加炸蝦,再加蜂蜜芥末薯條,兩個都飲日式抹茶豆漿。我自己食咗明太子加炸蝦🍤,個炸蝦拎到返屋企過咗15分鐘依然脆卜卜,加埋明太子醬同午餐肉加蛋,個口感好豐富,個明太子醬都好濃味好好食。我朋友就食咗明太子干貝酥,佢話個干貝酥炸得好通透同炸蝦一樣脆卜卜,而個薯條我同佢都覺得唔錯,睇嚟佢既炸野功夫幾好,如果啲醬多啲就更好啦。飲品方面抹茶豆漿有濃厚嘅抹茶味🍵同時又唔係太甜我同朋友都好鐘意個味道同個甜度。總結而言,個飯團經濟實惠又大份,d炸物普遍都好好食,絕對會encore❤️❤️,希望下次可以試埋佢個麻薯波波🍠同埋其他飯團啦!😘😘

明太子炸蝦

明太子干貝酥

2022-01-04
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner