2023-01-27 49 views
港島區美食好介紹,今次來到西環呢間炸雞店,真係要強烈推介一番。唔講唔知,位於西環住宅區高街果頭,離地鐵站只係4 分鐘,有一間隱世炸雞店,第一次去到發現呢間炸雞店真係禾稈kum 珍珠,其實外面看已經有種神秘感,唔知裡面原來有間咁有藝術氣息的炸雞店,牆上的🐔🐔塗鴉更令我歎為觀止,忍不住打卡。這裡的炸雞套餐絕對抵食夾大件,我們點了滋味脆雞套餐同原味烤雞套餐,套餐包小食同飲品,小食選擇了薯條同牛油玉米,另外再加多一份香草焗牛排菇,真的好豐富啊。食炸雞又點少得啤酒,呢度仲可以飲酒的,點了兩瓶奧利恩啤酒(Orion), 跟炸雞配起來吃真的爽歪歪。特別一提這裡吃炸雞有秘制醬汁,炸雞沾著醬料吃真的說不出的好吃,絕對推薦好吃夾抵食。
2023-01-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)