2018-10-11
今晚黎到西環搵食,見到呢間餐廳design幾別緻,而且咩國家既菜式都好似有,所以好有興趣試下餐單分得好清楚,有pop snack, small,large等等首先我地叫左兩個small1. 台式鹹濕鹽水手撕雞沙律有沙津菜,黑木耳,番茄仔,加埋手撕雞和清新既麻醬,感覺很健康2. 拉絲芝士牛坑腩焗薯條就咁睇相都睇得出厚厚既芝士,正!牛坑腩配薯條,呢個配撘第一次食,因為通常係配肉醬。估唔到牛坑腩切碎後,同薯條係咁夾架!Large- 夏威夷酸酸甜甜豬肋骨配BB 羅馬菜及多汁燒菠蘿呢個bbq醬同平時食既唔同,係酸酸甜甜的,好開胃house brew kumbuchaKumbucha即紅茶菌飲料,味道酸酸地,是一種活菌飲品,對腸胃好好架值得一讚既係兩款甜品1. Tiramisu呢個tiramisu上面係蛋糕,下面係濃濃既咖啡漿和雪糕,整體黎講咖啡味十分香濃2. Matcha Zenzai有抹茶雪糕,紅豆蓉,蕨餅等,呢個配撘冇得輸
首先我地叫左兩個small
1. 台式鹹濕鹽水手撕雞沙律
2. 拉絲芝士牛坑腩焗薯條
估唔到牛坑腩切碎後,同薯條係咁夾架!
呢個bbq醬同平時食既唔同,係酸酸甜甜的,好開胃
house brew kumbucha
值得一讚既係兩款甜品
1. Tiramisu
2. Matcha Zenzai
有抹茶雪糕,紅豆蓉,蕨餅等,呢個配撘冇得輸