2020-12-03
西環新開的日本餐廳,比原先舖位的裝修光猛多了,餐牌的照片都非常吸引,而且看上去價錢不貴,所以找了一晚來晚餐試試😚 老公試咗日式牛肉鍋烏冬,上枱時牛肉係半生熟嘅,雞蛋亦都係生嘅,雖然冇個熱爐熱住,但湯夠熱可以整熟佢哋,雞蛋令到烏冬及湯底味道更濃郁好味。另外叫了一個A+B+C嘅餐,原價$108 ,我揀咗有海膽的壽司拼盤,所以加咗$20 ,但真係物有所值海膽味道鮮美,甜蝦同牡丹蝦都好鮮甜美味,仲有深海池魚同真鯛。B迷你刺身飯我就揀咗蔥吞拿魚蓉飯,魚蓉係唔錯,但係飯面加咗有味飯素粒粒,個人來講唔係太鍾意,影響咗吞拿魚蓉嘅幼滑口感,同埋味道唔太夾。C就揀咗炸天婦羅,係有兩隻蝦同兩粒番薯仔都炸得幾好食喎,上枱時仲係熱辣辣,番薯仔亦都好甜呀!整體來講呢個價錢,食物質素都算唔錯,而且侍應態度都OK,係舖頭細細,坐得迫啲啫,各位西環街坊可以得閒嚟幫襯下。💛
A+B+C晚餐