2024-10-16 237 views
西環高質手工意粉店🍝Bookmark左呢間手工意粉店好耐 終於的起心肝去食 結果覺得太遲先認識佢🥹 佢11月25日就會結業 依家只係供應晚市 大家想食最好就打電話 / WhatsApp問一問先🤪 佢位於堅尼地城山市街 距離地鐵站5-10分鐘路程👍🏻 店內裝修用色柔和 環境唔大 只有4張枱 由兩人主理🥰 .晚市有2人餐Menu 價錢$890 包沙律、前菜、湯、一款意粉、一款主食、甜品😋 不過我地想食多d手工意粉 所以就散叫左🤪 每一款意粉 / 主食都可以加$150轉一人餐 包前菜、湯、甜品👍🏻✨Starter✨🔹是日餐湯🍲🔹PDS鮮魚湯🐟推介❤️ 是日餐湯係蕃茄湯 而鮮魚湯就係加魚肉再煮😋 兩款湯都好好飲👍🏻 蕃茄湯好甜 唔會好酸 而鮮魚湯就再多左層鮮味 仲食到少少魚肉😍🔹烤牛骨髓,肉醬,西班牙手工麵包推介❤️ 見到牛骨髓已經好吸引😍 牛骨髓加上少少肉醬烤過後味道好香 口感好滑😋 就咁食都已經好正👍🏻.✨Pasta✨🔹麻香牛肉粒雙糟粉,流心芝士🍝推介❤️ 麻香味好重 但唔係辣 會愈食愈上癮🤪 雙糟粉索哂汁 仲有微微流心沖芝士 好正😋 原本係煙燻鴨肉 當日轉咗牛肉粒 同樣好淋、好惹味👍🏻🔹墨魚,
西環高質手工意粉店🍝
✨Starter✨
🔹是日餐湯🍲
🔹PDS鮮魚湯🐟
🔹烤牛骨髓,肉醬,西班牙手工麵包

✨Pasta✨
🔹麻香牛肉粒雙糟粉,流心芝士🍝

🔹墨魚,蛋黃,海藻意式雲吞皮,瑤柱牛油汁🥟
推介❤️ 估唔到雲吞皮係一塊塊咁上🤪 雲吞皮口感好彈牙 完全唔會食到粉團嘅口感👍🏻 墨魚都好爽口 配埋蛋汁、瑤柱牛油汁食 口感好濃郁、好rich😍

✨Dessert✨
🔹開心果雪糕,牛角包雞蛋仔💚
🔹PDS豆腐提拉米蘇🤍
兩款甜品相對冇咁出色🤪 開心果
雪糕唔算好濃 牛角包雞蛋仔好酥脆 但略嫌厚身🥲 豆腐提拉米蘇口感好似豆腐 好滑👍🏻
整體✨ 呢間位於堅尼地城山市街嘅手工意粉店開業多年 佢將於11月25日結業🥹 店內環境唔大 只有4張枱🤪 佢嘅前菜、湯、手工意粉都好高質😋 我同男朋友都好滿意 邊食已經決左要係佢結業之前再去食多次❤️

Pasta de Show (西環)
西環堅尼地城山市街1C號地舖
Type of Meal