2022-02-25
The One有好幾間甜品鋪,我睇中佢將西瓜放入蛋糕,就買嚟試試佢!❤️❤️❤️食物:1️⃣荔枝西瓜蛋糕呢款超啱做飯後甜品,好fresh。面頭嗰層荔枝啫喱,同埋中間嘅西瓜,都好好食。不過西瓜應該打咗糖水,唔係西瓜原本甜嘅味道,但係食落都正常好juicy,令成個蛋糕感覺好水潤!白色兩層係實淨啲嘅cream,似Cream cheese嘅質感,唔算好甜,好夾個蛋糕。另外飛飛地兩層嘅蛋糕,係充滿nuts嘅碎粒,好特別好有口感,麻麻哋杏仁合桃嘅我都覺得好食。2️⃣無花果紅霉蛋糕店員介紹呢個係酸酸甜甜嘅蛋糕。Topping兩種水果,無花果偏向食個口感,只有好微嘅甜味,紅桑莓就唔算好酸。中間cream嘅位都有唔少無花果,好足料。成個蛋糕都真係少少酸少少甜嘅感覺,唔會話好刺激,鍾意食海棉蛋糕我都幾推薦呢款!Btw外賣包裝好靚,但冇比叉—價錢:做緊優惠買2件,每件$66😻—服務:店員好有耐性,會主動介紹&推薦👍🏻
❤️❤️❤️
食物:
1️⃣荔枝西瓜蛋糕
呢款超啱做飯後甜品,好fresh。
2️⃣無花果紅霉蛋糕
店員介紹呢個係酸酸甜甜嘅蛋糕。
中間cream嘅位都有唔少無花果,好足料。
Btw外賣包裝好靚,但冇比叉
—
價錢:做緊優惠買2件,每件$66😻
—
服務:店員好有耐性,會主動介紹&推薦👍🏻