2024-03-19
#pb食在西環 #pb西餐系列 西營盤悠閑西餐廳新Menu✨Happy Friday係時候享受下啦🥂 今次想介紹呢間位於西營盤第二街嘅西餐廳😋 之前去coffee shop已經成日經過 今次知道佢轉左新Menu 即刻去試下😍 佢係一間澳式西餐廳 2013開業至今 除左西營盤店 仲有鰂魚涌店👍🏻 店內環境幾大 裝修簡約 有唔少外國人幫襯🥰.新Menu由3月7日開始😍 主菜有Risotto、Pasta、Burger、Steak等選擇 價錢$150-$200不等😋 Happy Hour時段(4pm-8pm)飲品都有優惠 價錢$50-$70一杯 而且仲有幾款送酒菜選擇👍🏻🔹Spicy Wings🐣雞翼好大隻😍 食落其實係Buffalo Wings 味道唔會太酸、太辣 幾岩我口味😋🔹Popcorn Chicken🐣佢有原味、辣味選擇 亦有大、細份選擇👍🏻 店員提醒辣味都會幾辣 所以我地就揀左原味🤪 不過食落就冇咩特別 就算配埋蒜泥蛋黃醬係都冇咩驚喜🥲 兩款送酒菜 我會比較欣賞Spicy Wings🥰🔹Linguine Vongole🍝推介❤️ 呢個白酒蜆扁意粉加左辣椒、橙皮 食落酸酸辣辣 有少少泰
西營盤悠閑西餐廳新Menu✨
🔹Spicy Wings🐣
🔹Popcorn Chicken🐣
🔹Linguine Vongole🍝
推介❤️ 呢個白酒蜆扁意粉加左辣椒、橙皮 食落酸酸辣辣 有少少泰式感覺 幾開胃😋 蜆嘅份量好多 食落幾鮮甜😍 整體好refreshing👍🏻
🔹USDA Rib-eye🐮
我地叫左5成熟 不過食落感覺好似熟左d 加上佢牛味唔重 唔太驚喜🤪 反而佢伴碟嘅薯條、沙律幾好食👍🏻
🔹Brussels🥬
推介❤️ 佢用左焦糖魚露、炸蔥、辣椒去炒椰菜仔😋 落左焦糖魚露幾特別 令到佢有少少甜味 又可以中和辣度、鹹度😍
整體✨ 呢間位於西營盤第二街嘅澳式西餐廳開業多年 都幾受外國人歡迎👍🏻 佢最近轉左新Menu 主菜價錢$150-$200不等🤪 我覺得大家去Happy Hour飲杯酒、食少少野 都唔錯🥰
Catch. (西環) • 🤝🏻🤪
西環西營盤第二街9-10號地舖