2023-07-22
西貢係一個間唔中都會黎Chill下既地方,而位置正正係碼頭邊的餐廳,呢到係我成日會去既一個地方,因為係正碼頭中心位置都好方便,餐廳設有室外同室內位,大大個戶外露天座位180全望海景好舒服,得閒坐係到望住個海發下呆又一日,氣氛好休閒,當日去到員工都好親切會幫我地揀個好啲既位置💕👍🏻GRILLED USDA PRIME STEAKS $338美國頂級西冷配香草牛油汁,西冷牛扒屬於後腰脊部位,較有嚼勁肉味比肉眼濃郁,油花不算多,但分佈平均,而且有彈性,熟成度餐廳拿捏得不錯,中間粉嫩不會有過多血水👍🏻Spaghetti Aglio E Olio Tiger Prawn & Mushroom $188好香蒜味的意粉小小微辣,虎蝦爽口彈牙,配以蘑菇翻炒是屬於一款較清爽的意粉🍝Deep Fried Salt & Pepper Squid Tentacles $168炸魷魚是下酒必叫小食,每一條魷魚都非常厚實,炸粉均勻,配搭了沙律醬調味,但本身魷魚已經有鹽跟胡椒輕輕調味所以不用多作醬汁都好惹味Crispy Lemongrass Chicken Wings $95雞翼岩岩炸起熱辣辣好新鮮,香茅雞翼真係食
雞翼岩岩炸起熱辣辣好新鮮,香茅雞翼真係食得出雞翼有用香茅醃製,非常有心思👍🏻雞翼十分入味!
Lilian $118|Jackie Kenndy's Dress $118
黎到咁chill既地方一定要叫幾杯酒飲下,餐廳都有好多唔同的選擇,有啤酒、classic cocktail、signature cocktail,當然試就要試Signature的,Lilian黃色的那杯是較為清爽,基調係以GIN及茉莉花茶味既酒,再加入梨汁、檸檬,而Jackie Kenndy's Dress一上枱已經見到個好靚既士多啤梨花🍓,呢杯酒味會濃啲,用左Tequila作基調再加入不同的野莓汁而成