2022-11-24
今日特登放假黎西貢一日遊,因為上次星期日黎,人太多,好多餐廳都滿座,搵唔到食有個同事推介呢間人氣cafe,今日行過見時間尚早人不多,就入左去hea左陣,食左少少野雖然食物選擇不多,但睇得出係有特色同用心思度過杯Dirty有層次感,有果種簡單美,飲落順滑,易入口,我唔係咁識飲咖啡,但覺得幾岩自己口味是日餐湯有兩款,一好似係咩忌廉湯,另一款係烤甜椒蕃茄湯。我好似從未飲過烤甜椒蕃茄湯,飲完先知原來烤甜椒係同蕃茄咁夾,係先飲到甜椒既味道,然後係蕃茄既甜酸味,好特別,又好fresh個餐包一d都唔hea,有溫度得黎,個邊位有少少脆口,似係用焗爐焗過杯Dirty攪拌完都係咁好飲雜莓Dutch Baby Pancake係西貢限定,當然要襯今日平日唔洗等位試下。Pancake係用個Pan上,d雜莓同豆腐雪芭同個pancake有d冰火交融既感覺,舊豆腐雪芭係必加,因為有畫龍點睛既效果
雖然食物選擇不多,但睇得出係有特色同用心思度過
是日餐湯有兩款,一好似係咩忌廉湯,另一款係烤甜椒蕃茄湯。
杯Dirty攪拌完都係咁好飲