2023-10-18 135 views
每月一次嘅閨蜜聚會,我當然要帶我個閨蜜食好嘢啦今次去咗位於西貢市中心望住180度海景嘅Turtle Cafe 食午餐入到店內店員非常之友善接待,坐位非常之舒服,你可以揀戶外或者室外坐,我哋今次所室內,仲要坐近望海嘅卡位😍😍午餐都好多款式選擇我哋兩個叫咗幾款嘢,基本上想食好多嘢,因為都好吸引,但係唔可以眼闊肚窄😆🤣Cajun Chicken Breast andAvocado Salad with Red Wine Vinaigrette香煎雞胸牛油果沙津配紅酒醋【我去食西餐,一定要食沙律,呢一份沙律冇令我失望,香煎雞胸勁嫩滑👍🏻唔會太厚,煎到恰到好處,沙律配紅酒醋好夾👍🏻】Pan Grilled Aus 100 daysGrain Fed Striploin (200g)【呢個牛扒勁好食,我哋叫咗五成熟,嚟到超大份,切開仲見到亂粉紅色嘅肉,但唔係生,識落入口即溶嘅感覺,唔會黐牙,勁有肉味👍🏻👍🏻】Turtle Bed Burger小龜牛肉漢堡【呢個牛肉漢堡勁吸引,因為我見佢哋係手打牛肉漢堡一定好好味😋漢堡用料十足,勁有份量,佢嘅醬料配搭得非常之好,一啖咬落去勁滿足😍】因為就嚟萬聖節甜品
每月一次嘅閨蜜聚會,我當然要帶我個閨蜜食好嘢啦

午餐都好多款式選擇

Cajun Chicken Breast and
香煎雞胸牛油果沙津配紅酒醋

Pan Grilled Aus 100 days
Grain Fed Striploin (200g)

Turtle Bed Burger小龜牛肉漢堡

因為就嚟萬聖節甜品,非常之有特色
下一個北海道南瓜製造嘅甜品🍧
入口唔會太甜,外面嗰層南瓜皮係朱古力脆皮非常之好味👍🏻清新

呢度真係一個唔錯嘅選擇,可以望180度海景一路食嘢一路吹水,仲有餐廳其實可以帶狗狗入內喺一間pets friendly嘅餐廳,下次帶狗狗散步可以來個下午茶😙😙

2023-10-11
Type of Meal