2022-10-15
【西貢悠閑咖啡店💙 西偲名屋】-天氣涼浸浸🍂緊係要黎返個秋季旅行🧳小編就黎到西貢碼頭過咗一個chill爆嘅一日⛵️行程梗係當然唔少得食好嘢😌我哋就黎到💙 西偲名屋💙食第一餐!-餐廳係西貢市場街入面😙雖然睇唔到海🌊但環境都好舒適~餐廳以藍色為主調🟦仲有一面彩色嘅馬賽克牆😍充滿歐陸風情,仲有室外草地坐位😗小編覺得佢嘅餐牌好盞鬼😙例如allday breakfast 叫『空肚食早餐』、Snack叫『係咁椅食』,仲有bagel🥯叫『鼻哥包👃🏻』好搞笑😆小編就嗌咗個『高層下午茶』打卡一流😚當午餐食都幾飽肚🤰🏻-😋晒冷下午茶🫖 $368高層teaset有三層😙仲包2杯黑咖啡/ 茶🍵,轉凍飲就+$6,仲可半價轉其他咖啡或飲品(特色咖啡除外)-【🔹頂層🔹】💁🏻♀️自選③款蛋糕🍰🔸紅蘿蔔蛋糕🥕小編第一次食carrot cake雖然加咗紅蘿蔔😜但完全冇蔬菜嘅味道👀蛋糕口感濕潤同鬆軟😋仲有啲合桃碎😝口感十足!🔸朱古力蛋糕🍫朱古力味道超香濃🧁同埋好大件~🔸曲奇🍪曲奇香脆😝好香牛油味🧈~🔸蝴蝶酥幾酥脆🥳下午茶必備-【🔹中層🔹】🔸明太子釀雞翼 雞肉入口嫩滑🤩雞翼內塞入滿滿明太子😋幾香口🔸煙三文魚煙三文魚卷成玫瑰形狀
天氣涼浸浸🍂緊係要黎返個秋季旅行🧳
我哋就黎到💙 西偲名屋💙食第一餐!
餐廳係西貢市場街入面😙雖然睇唔到海🌊但環境都好舒適~
小編就嗌咗個『高層下午茶』打卡一流😚當午餐食都幾飽肚🤰🏻
😋晒冷下午茶🫖 $368
【🔹頂層🔹】
💁🏻♀️自選③款蛋糕🍰
紅蘿蔔蛋糕
🔸紅蘿蔔蛋糕🥕
朱古力蛋糕
🔸朱古力蛋糕🍫
朱古力味道超香濃🧁同埋好大件~
🔸曲奇🍪
曲奇香脆😝好香牛油味🧈~
🔸蝴蝶酥
🔸豬柳扒
【🔹底層🔹】
🔸鼻哥包配藍莓忌廉芝士&吞拿魚
Bagel一塊搽咗藍莓醬🫐同忌廉芝士😙
另一塊就搽吞拿魚🐟各有風味~
🔸雞蛋沙律三文治
三文治用咗麥包🥪仲有烘底!
🔸鮮果杯
入面有橙🍊提子🍇火龍果
🔸沙律菜🥗
什不冷水果茶
😋雜不冷水果茶🍊跟餐+$25
賣相幾靚😜飲品漸變色,仲有好多水果🍉
😋熱牛奶咖啡☕️跟餐+$20
📍西偲名屋 (西貢)
西貢市場街25號地舖
💸人均消費:$207