疫情開始之後,我都好耐冇去西貢食海鮮啦!今次同屋企人一齊入西貢郊遊,親友介紹金輝呢間海鮮店,力推呢間係全西貢食海鮮最抵食嘅餐館😝我哋咁梗係揀一個海鮮套餐啦,當日我哋有四大三小,叫左好多款海鮮🤩🤩🤩當然唔少得招牌菜芝士龍蝦焗伊麵啦!伊麵底足料,夠哂我哋食!推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)我最愛嘅豉椒炒蟶子,鑊氣十足,味道濃郁,聖子非常新鮮蛋呀,鮮味無比!推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)仲有必點嘅椒鹽賴尿蝦,呢個都係我嘅至愛!一食就知道師傅嘅功夫,d椒鹽可以送到成碗飯,真係超好味呀!推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)我哋清清地都嗌咗個蒜蓉蒸扇貝粉絲,正常發揮,啲汁撈埋調校得好好,撈埋粉絲好好味呀!😚😚😚推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)我哋真係好鍾意食脆口嘢㗎,屋企人嘅椒鹽鮮魷,都係炸到非常好!唔會油林林!推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)食肉獸要點嘅白切雞,雞味濃,肉質嫩滑,唔錯👍🏻推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)最後出場嘅係招牌海膽炒飯,海膽呀見到一粒粒係鋪滿喺金黃色嘅炒飯,米飯粒粒分明,令人食到停唔到口呀!超正🥰🥰🥰推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)我哋渡過左一個

當然唔少得招牌菜芝士龍蝦焗伊麵啦!伊麵底足料,夠哂我哋食!

推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)

食肉獸要點嘅白切雞,雞味濃,肉質嫩滑,唔錯👍🏻

推介指數:😋😋😋😋😋(5個😋為滿分)

我哋渡過左一個好愉快嘅晚上,個個都捧住個肚走啊!我哋要再約個日子去做運動啦,拜拜!