2018-12-30 36 views
今日帶屋企人去左西貢食海鮮大餐,慶祝一下新一年既來臨😚揀左呢間環境又靚,又抵食既海鮮餐廳。仲擔心遊客勝地,會收得好貴。有套餐選擇,但家人想點其他想食既餸,決定散叫喇。天氣咁凍,叫了熱辣辣的淮杞螺頭燉雞湯,暖下個胃先。用了一個好靚靚既 銀雞盤 上菜,好有睇頭!燉湯非常足料,用左好多既螺頭淮生杞子。雞湯非常濃郁鮮甜。好味!叫左每人一隻蒜蓉粉絲蒸帶子!好香。最鐘意粉絲同帶子咁樣既配搭!粉絲吸哂啲精華,蒜香味重。大粒的帶子,啖啖肉,好新鮮!😋避風塘炒排骨,惹味菜,辣辣地。排骨炸到金黃香脆,再加埋炸蒜辣椒一齊炒,好入味!干煎銀雪魚🐟意想不到的好味。起初擔心干煎會令到銀雪魚好乾好鞋,點知佢可以煎到外脆內嫩滑😍好香!最正既係塊魚片,煎到炸魚皮咁脆,好味!金銀蛋浸時菜🍲大大鍋,個汁都幾好飲,可以當湯飲。用左好多皮蛋鹹蛋,好夠味。令到個菜好入味。清清地又幾好!最後仲送甜品我地食,杏汁雜果豆腐花😬好清甜解膩。除左野食好味外,餐廳服務仲好好!又nice,又主動幫我地分菜又換碟。好滿意呀🤗🤗🙂
今日帶屋企人去左西貢食海鮮大餐,慶祝一下新一年既來臨😚
揀左呢間環境又靚,又抵食既海鮮餐廳。
仲擔心遊客勝地,會收得好貴。
有套餐選擇,但家人想點其他想食既餸,決定散叫喇。

天氣咁凍,叫了熱辣辣的淮杞螺頭燉雞湯,暖下個胃先。

用了一個好靚靚既 銀雞盤 上菜,好有睇頭!
燉湯非常足料,用左好多既螺頭淮生杞子。
雞湯非常濃郁鮮甜。好味!

叫左每人一隻蒜蓉粉絲蒸帶子!好香。
最鐘意粉絲同帶子咁樣既配搭!
粉絲吸哂啲精華,蒜香味重。
大粒的帶子,啖啖肉,好新鮮!😋

避風塘炒排骨,惹味菜,辣辣地。
排骨炸到金黃香脆,再加埋炸蒜辣椒一齊炒,好入味!

干煎銀雪魚🐟意想不到的好味。
最正既係塊魚片,煎到炸魚皮咁脆,好味!

金銀蛋浸時菜🍲
大大鍋,個汁都幾好飲,可以當湯飲。
用左好多皮蛋鹹蛋,好夠味。
令到個菜好入味。清清地又幾好!

最後仲送甜品我地食,
杏汁雜果豆腐花😬好清甜解膩。