2022-03-27 92 views
同老公黎到西貢小旅行,去咗呢間小清新cafe,坐得舒服而且食物高質🥰外觀以係白色同木紋為主調,入面座位唔多但以木調家具為主,加上open kitchen令環境感覺更開揚,唔會侷促。我地專登揀咗窗邊位置可以望住街景!Menu上飲品同食物種類繁多,輕食到主菜都有黑松露蟹肉沾醬配吐司沾醬充滿黑松露香氣,加上一絲絲蟹肉食落去口感一流。吐司烘得香脆,而且沾醬份量足夠,唔使就住就住點!和牛open toast香脆麵包上面鋪滿一片片和牛、焦糖洋蔥、大量火箭菜,亦有埃文達芝士加重鹹香味。medium rare和牛片肉質嫩滑牛味重,全部配料加埋味道一流!無花果Dutch baby pancake香港比較少見到Cafe供應Dutch baby pancake,用鑄鐵盤上碟保持溫度,一整個無花果切開放面,加上一球雲呢拿雪糕,酸甜冷熱既配搭好特別Genmaicha Latte玄米茶清香,味道唔算濃但就好清新,面頭仲有靚靚拉花Dirty將熱Expresso倒入凍牛奶整成既Dirty係店家signature coffee,冷熱口感一流賣相亦好靚!

Menu上飲品同食物種類繁多,輕食到主菜都有

黑松露蟹肉沾醬配吐司

和牛open toast

無花果Dutch baby pancake

Genmaicha Latte
玄米茶清香,味道唔算濃但就好清新,面頭仲有靚靚拉花

Dirty