早幾日去咗西貢chilli下,發現咗一間喺西貢碼頭附近嘅餐廳,環境一流,有露天位置同埋室內位置,好浪漫好適合打卡,明天位置仲可以帶埋寵物一齊去食飯添🙃今次同朋友入去試吓,傾吓偈Chill下,今次我哋叫咗個紅咖喱打拋豬肉pizza,魔鬼火辣炸雞,煙三文魚牛油果沙律,自製鹹牛肉酸種麵包三文治,最後仲叫左火焰雪山,叫嘢飲同朋友盡數心中情,將飲方面有Cocktail同Mocktail,第二日要返工,所以就叫咗Mocktail,都幾靚,容易入口,好適合打卡😉煙三文魚牛油果沙律🥗,份量都幾多,有小編最愛嘅煙三文魚同牛油果,煙三文魚仲擺到好似花型咁樣,而且沙律好新鮮,個沙律汁好開胃魔鬼火辣炸雞🍗,味道好似韓式炸雞咁樣,炸雞啖啖肉好juice 😛紅咖喱打拋豬肉pizza🍕,感覺好似fusion 菜,好有泰國風味一半泰國咖喱配薄餅咁😆自製鹹牛肉酸種麵包三文治🥪,整體感覺都唔錯,鹹牛肉唔會太鹹,仲要配上酸種麵包,正!火焰雪山🏔️,呢個甜品好特別,出面係焗蛋白霜,入面就放咗啲雪糕,餐廳職員會喺上面林啲酒上去,燒咗一輪之後,切開佢原來裏面仲有雪糕添😛