2021-10-02
話說9月頭嘅時候,天氣仲好熱就約埋三個朋友去西貢Wakesurf,玩完沖埋涼都成八點幾,有個朋友之前食過好食就提議去Piccolos到食,果日星期六晚嚟到都唔使點等位就俾我哋入咗去坐,個環境都舒服啲位唔太迫,又唔太嘈👍🏻但我哋玩左成日又餓又攰就嗱嗱聲嗌嘢食😛Mezzelune意大利餃子係咁多樣嘢食入面,我哋公認係最好食嘅,因為佢個白汁真係好岀色,用黎點任何嘢食都好好食😋同個餃子又好夾👍🏻👍🏻個餃子食落好滑😛😛好味到我地要爭Seafood Risotto 個海鮮係青口,因為同枱朋友同我都唔太好青口,所以我都系食咗一啖,感覺都新鮮嘅,個飯嘅軟硬度適中,個汁都好食嘅👍🏻Parma Ham & Rockets PizzaPizza係簿脆皮嘅,個邊邊好脆好香好好味😋😋同埋個芝士好香加埋Parma Ham同啲火箭菜成個口感好夾,我地一行4人每人食2塊感覺啱啱好BBQ Baby Back Ribs個Ribs係偏軟身小小嘅,個人唔係太鐘意,跟ribs上嘅薯條用黎點mezzelune個汁係一留👍🏻Milkshake 我哋4個人叫左三種唔同味嘅Milkshake, 有Caramel,Vanilla,Cho
Mezzelune
Seafood Risotto
Parma Ham & Rockets Pizza
BBQ Baby Back Ribs
Milkshake
我哋4個人叫左三種唔同味嘅Milkshake, 有Caramel,Vanilla,Chocolate,我哋一致覺得Chocolate係最好味嘅,所以嘅Milkshake 都有陣淡淡嘅奶香,又唔會太甜,仲有少少沙冰嘅感覺👍🏻👍🏻
同埋餐廳上菜嘅速度對於我哋幾隻餓鬼嚟講都算係快😝