2020-10-18 42 views
平時夜晚黎西貢,多數都係食個中式海鮮晚餐今次比較特別,約咗住喺西貢嘅朋友食飯,佢帶咗我哋Orca食西餐,以後就多個選擇啦☺️☺️餐廳室內同室外都有座位,任君選擇,因為夜晚大風,所以選擇咗坐喺入面。座位都幾舒適,望出去環境都幾靚㗎😄😄Menu選擇都幾多,沙律、小食、意大利飯、pizza 等等都有提供,飲品方面,仲可以選擇Smoothies 同埋mocktail,感覺幾chill 😎😎Pinky 賣相幾嬌俏😁😁有柚子味得黎又甜甜地又夠氣 夠晒爽👍🏼 會飛的小檸檬係Red bull + 檸檬看似簡單,但呢個配搭都真係幾有創意,至少我未見過😛😛我偷飲左一啖,味道唔錯,好Fresh 👍🏼👍🏼蘆筍大蝦沙律店員幾細心,提醒沙律辣汁可以分開上😌😌個汁食落都真係幾辣,不過有少少柚子醋味,所以味道都幾特別,好開胃。其實個沙律最辣嘅,係沙律入面嘅新鮮蒜頭片,好過癮!越食越覺得好食😋生菜、蘆筍、蝦、青瓜絲、蕃茄、蒜頭,全部嘢加埋一齊,都幾夾,值得一試👍🏼👍🏼Parma ham pizza 有我最鍾意嘅火箭菜, pizza餅底非常薄,所以食完都唔會太過飽/冇晒quota 而且好脆身, 層芝士仲同餅底一樣咁厚🤤🤤我就
平時夜晚黎西貢,多數都係食個中式海鮮晚餐

Pinky
賣相幾嬌俏😁😁
有柚子味得黎又甜甜地
又夠氣 夠晒爽👍🏼

會飛的小檸檬
係Red bull + 檸檬
看似簡單,但呢個配搭都真係幾有創意,至少我未見過😛😛
我偷飲左一啖,味道唔錯,好Fresh 👍🏼👍🏼

蘆筍大蝦沙律

Parma ham pizza
而且好脆身,
層芝士仲同餅底一樣咁厚🤤🤤我就覺得幾正喇~~

重頭戲就係呢個巨型豬扒香草包🔥🔥
一嚟到,都真係幾巨型!
好彩店員已經幫我哋一分為二
側邊帶有少少骨,
食嘅時候係要小心啲

個香草包同豬扒好夾
包軟身得黎 又有少少煙韌
薄薄地,但又唔會好易穿☺️☺️

配埋超粗薯條&茄汁
超正🔥🔥🔥

整體來講成餐飯都食得幾開心,即刻成個人嘅節奏都慢咗落嚟,夠晒chill and relax 😌😌