2010-08-11
假日走入西貢relax吓,成架巴士都坐滿人,好熱鬧呢本想試六福呢間米豬蓮食府的,因見其椒鹽鮑魚仔好似好得咁.但大頭為我荷包著想,所以轉左去旺泰.呢度坐得幾舒服,環境唔錯,一大班人入來坐長枱都幾好feel架,是日有成17人的學生哥係度食嘢,即時熱鬧晒.菠菜鴨胸面:面都唔錯,但鴨胸切到好舊身,可能本身唔係勁嗜肉.最差係個汁囉.好漿住呀,i don't like this龍眼冰k,龍眼肉數量都夠,消暑妙品.咖喱鷄農夫包:個飽好脆口,好正.但入邊d鷄肉都幾雪蔵.個汁都ok.呢間店我諗短期內都未必會幫襯,因西貢太多美食選擇.下次都係食海鮮為上策.假日入吓西貢吸收吓d天地靈氣真係樂事其他好介紹:-有d團9a或2p出海睇怪石咁,係碼頭對出的公厠附近有個展覽.職員話暫時都有.有些80蚊一位,都幾抵玩呀,大家不妨參加吓.-lo lo盧冠庭綠色有機生活店:搬左去六福海鮮飯店附近.買左包廿蚊的蔬菜脆片食,好味的小食.(欣賞lo lo那種支持有機生活的態度,因地球真的很危險身邊好多知識份子都仍然唔肯支持環保分類,眼見佢地屋企樓下有晒分流收集箱都唔肯分.其實環境每天俾人破壞,每人每天做吓少少環保分類的嘢又幾難呀
本想試六福呢間米豬蓮食府的,因見其椒鹽鮑魚仔好似好得咁.
但大頭為我荷包著想,所以轉左去旺泰.
是日有成17人的學生哥係度食嘢,即時熱鬧晒.
龍眼冰k,龍眼肉數量都夠,消暑妙品.
呢間店我諗短期內都未必會幫襯,因西貢太多美食選擇.
下次都係食海鮮為上策.
假日入吓西貢吸收吓d天地靈氣真係樂事
其他好介紹:
-lo lo盧冠庭綠色有機生活店:
身邊好多知識份子都仍然唔肯支持環保分類,眼見佢地屋企樓下有晒分流收集箱都唔肯分.其實環境每天俾人破壞,每人每天做吓少少環保分類的嘢又幾難呀,好多都睇自己眼前的一刻.真係好自私.教小朋友最重要係身教.大的做d咩,細的跟住做呢.
希望政府推介餘廚計劃收集吓,我實參與!台灣行左n年架喇.香港係環保上重有大把嘢未追得上.
-中亨有機店:萬年街個度,d橙色和紅色有機蕃茄仔好好味,重有得試食.紫貝天葵飲品12蚊一樽,消暑必飲 tel:34817006 / 27923386
忙碌中偷個空,保持愉快在心中)