2024-05-07
我最近去咗呢間咖啡店 (Pan da Cafe),真係覺得有趣又有味道!首先,我要講下白酒煮藍青口。呢個菜式真係特別!青口煮得剛剛好,肉質鮮嫩,再配上白酒煮,味道更加濃郁。每一口都帶來一種濃厚嘅海鮮香味,真係令人回味無窮。另外,我試咗一杯冷泡洛神花茶。呢個茶飲非常清新解渴。洛神花茶泡得剛好,香氣撲鼻,酸甜口感非常好,特別係夏天飲用最適合。一杯洛神花茶,真係可以帶嚟一陣陣涼意。而且,Pan da Cafe真係有獨特嘅設計。佢哋堆滿咗唔同種類嘅香港懷舊東西,包括舊電器、書籍、玩具等等。呢啲東西好似一個時光隧道,可以帶返我哋返去以前,讓小朋友認識一下以前嘅生活用品,好有趣呢!總括而言,Pan da Cafe係一個值得一試嘅地方。唔單止食物美味特別,茶飲清新解渴,而且環境充滿著懷舊氛圍,可以讓我哋回味以前嘅時光。如果你想品嚐美食同埋體驗一下香港懷舊文化,我推薦你嚟Pan da Cafe一試!