2024-08-25
朋友外國返嚟,今日就約埋Bestie繼續同佢出去遊玩一下。朋友話好想去西貢行下,今次就去西貢,係西貢碼頭落左車就隨意去遊逛。行了入一條小路,兩旁都有好多特色小店,見到一間門面有好多60s年代的懷舊東西,再行近啲先知係間cafe,就入去邊食邊敍舊下。我地仨點了:🔶煙雞鮮茄脆香包🔶三文魚一丁冷麵🔶白菌火腿奄列早餐🔶抹茶雪糕窩夫🔶凍鮮奶咖啡🔶凍甘露甜酒咖啡🔶Affogato 阿法奇朵朋友話三文魚一丁冷麵好特別,無諗過可以咁fusion 😍,白菌火腿奄列早餐隻蛋炒得好滑,菇味夠濃,配上茄汁焗豆和半片牛油多士,好有English all day breakfast 的感覺。煙雞鮮茄脆香包有雙層蕃茄配上沙律菜和雞胸和法包,雞胸肉不會太鞋,大大份好fresh!凍鮮奶咖啡、凍甘露甜酒咖啡都好好飲抹茶雪糕窩夫配上厚窩夫和濃味抹茶雪糕,絕配。Bestie話想試下Affogato (發音:阿法奇朵),飲之前「相機食先」,之後就要將杯espresso倒入雪糕裏面,就會成為特濃咖啡雪糕😍,Bestie偷偷地飲了一口 espresso,佢話好香濃果味。😃快樂不知時日過,希望下次再有機會再嚟。Pan da Cafe
我地仨點了:
🔶煙雞鮮茄脆香包
🔶三文魚一丁冷麵
🔶白菌火腿奄列早餐
🔶抹茶雪糕窩夫
🔶凍鮮奶咖啡
🔶凍甘露甜酒咖啡
🔶Affogato 阿法奇朵
凍鮮奶咖啡、凍甘露甜酒咖啡都好好飲
抹茶雪糕窩夫配上厚窩夫和濃味抹茶雪糕,絕配。
快樂不知時日過,希望下次再有機會再嚟。
Pan da Cafe (西貢)
西貢市場街23號地舖