毛毛蟲玩完環島游,肚餓出發食海鮮。毛毛蟲媽媽帶左我地去海景海鮮飯店食海鮮大餐!!一行5大2小,叫了一個六人餐+一個薑蔥炒肉蟹。毛毛蟲開餐了!❶白灼海蝦🦐鮮甜好味,小朋友食到停唔到口!❷果皮蒸鮑魚鮑魚很大隻,没有點跟上來的蠔油己經夠晒味了!❸蒜容粉絲蒸元貝🍴識食當然係食粉絲!❹清蒸沙巴龍躉🐟魚不算很大,很新鮮。❺椒鹽瀨尿蝦很大隻!一共有6隻,其中4隻有膏。❻馳名鹽焗雞🐓菠蘿生炒骨雞很滑,點跟的沙茶醬很下飯。生炒骨的骨不大,洋蔥和菠蘿才是主角。❼郊外油菜🥦楊洲炒飯上湯菜心,菜很新鮮。炒飯干身,沒有要求下,覺得不錯。❽鹽焗雞腳+腎片店家送的,雞腳好惹味。❾薑蔥炒肉蟹今餐的重點!肉很多,我地叫左二隻肉蟹,好食到吮手指。今餐食得好滿足,由於係坐係店外,其實都有D熱。幸好有很大的風扇所以還好💦毛毛蟲唯一不滿的點是,上菜真的上得太快了。枱不大,店員不會理你還未食完,拎住新的餸就迫你自己執個位比佢上,就算明白佢係想你快D食完快D比返張枱佢,還是有D不滿。🐛推薦指數美味🌕🌕🌕🌕🌑抵食🌕🌕🌕🌑🌑環境🌕🌕🌕🌑🌑回頭🌕🌕🌕🌑🌑店舖資料🗺西貢萬年街120號地下📞27922909⌚星期一至日 1100-2200#
毛毛蟲玩完環島游,肚餓出發食海鮮。
毛毛蟲媽媽帶左我地去海景海鮮飯店食海鮮大餐!!
一行5大2小,叫了一個六人餐+一個薑蔥炒肉蟹。
毛毛蟲開餐了!

❶白灼海蝦🦐
白灼海蝦

鮮甜好味,小朋友食到停唔到口!
❷果皮蒸鮑魚
果皮蒸鮑魚

鮑魚很大隻,没有點跟上來的蠔油己經夠晒味了!
❸蒜容粉絲蒸元貝🍴
蒜蓉粉絲蒸元貝

識食當然係食粉絲!
❹清蒸沙巴龍躉🐟
清蒸沙巴龍躉

魚不算很大,很新鮮。
❺椒鹽瀨尿蝦
椒鹽瀨尿蝦

很大隻!一共有6隻,其中4隻有膏。
❻馳名鹽焗雞🐓菠蘿生炒骨

雞很滑,點跟的沙茶醬很下飯。
生炒骨的骨不大,洋蔥和菠蘿才是主角。
❼郊外油菜🥦楊洲炒飯

上湯菜心,菜很新鮮。
炒飯干身,沒有要求下,覺得不錯。
❽鹽焗雞腳+腎片
鹽焗雞腳同雞腎

店家送的,雞腳好惹味。
❾薑蔥炒肉蟹
薑蔥炒肉蟹

今餐的重點!肉很多,我地叫左二隻肉蟹,好食到吮手指。

🐛推薦指數

店舖資料
🗺西貢萬年街120號地下
📞27922909
⌚星期一至日 1100-2200

#hkfood #hkgoodies #yummy #foodiehk #foodblogger #eat
#毛毛蟲美食 #香港食評 #西貢美食 #香港美食指南 #食好西 #食好西系列
2022-06-19
Type of Meal