通常d人入嚟西貢食海鮮都會選擇海傍嘅中式海鮮酒家,但有時真係會食到厭如果大家想食海鮮,特別係澳洲龍蝦🦞,而又想試吓d另類煮法嘅話,為食貓會推介Lobster Une比大家環境餐廳雖然比較細,重要開係西貢人來人往嘅街道上,但裡面嘅裝修別有一番風味舒適得嚟又好型格,喺出面望入去完全係兩種感覺食物為食貓同朋友晏就去食,見到餐廳有提供lunch set同埋散叫雖然lunch set好吸引同幾抵食,但朋友話想要試吓個芝士焗龍蝦,所以就放棄咗叫set😝時冷生果配龍蝦凱撒沙律 $208 (4/5)個沙律好夠大份😋同埋上面有塊金箔,好靚呀♥️♥️再加埋d龍蝦肉、蘋果,同埋酸酸哋嘅檸檬汁,真係好開胃芝士焗澳洲龍蝦(半隻)配蒜片牛柳粒 $328(5/5)為食貓同朋友見到個龍蝦就好開心啦因為d芝士勁多,唔駛諗一定好好食😝我哋先食咗個龍蝦,估唔到龍蝦可以咁樣整法❗️隻龍蝦🦞應該先炸咗,跟著再焗埋d芝士上去😜😜食落去,d肉又爽又淋,重有d椒鹽味😗而因為d殼炸到好脆,所以好容易剝到啲肉出嚟至於個蒜片牛柳粒,都炸到好鬆脆,同好入味為食貓相信如果夜晚唔趕時間走,喺度食晚飯同埋飲吓酒,氣氛應該會更加好多d人嚟食,更加可以sh

舒適得嚟又好型格,喺出面望入去完全係兩種感覺

食物

時冷生果配龍蝦凱撒沙律 $208 (4/5)
時冷生果配龍蝦凱撒沙律

芝士焗澳洲龍蝦(半隻)配蒜片牛柳粒 $328(5/5)

為食貓同朋友見到個龍蝦就好開心啦
因為d芝士勁多,唔駛諗一定好好食😝

至於個蒜片牛柳粒,都炸到好鬆脆,同好入味

多d人嚟食,更加可以share多d唔同嘅海鮮食tim

時冷生果配龍蝦凱撒沙律