2023-01-14 89 views
今日下晝約咗朋友一齊入西貢行吓,行到攰攰地諗住搵地方食lunch, 朋友話book mark左呢間嘢好耐,但係次次都要排隊,今日諗住行去碰吓運氣啦,點知真係唔使排喎,9秒9衝咗入去先算,店員喺門口見我哋行得咁急,叫我哋睇吓Menu先,因為佢話 佢哋同西貢其他店唔同冇咖啡,冇意粉,冇蛋糕😅我喺度諗有咩食啊…..原來佢哋係做烏冬同pancake,飲品專門係做茶類,我個friend喺隔離猛咁同我講自己整㗎佢哋,咁好啦,佢咁想試就試吓啦之後店員介紹佢哋烏冬都係自家製,冇味精冇添加劑,推薦我哋食魚湯雞肉丸烏冬😋 pancake就有好多口味 pancake就有好多口味,而家專做茶裏pancake,我哋就聽佢介紹叫咗個魚湯烏冬同埋焙茶朱古力pancake。午餐包咗兩杯Tea latte類飲品,佢哋有玄米茶latte我覺得都好特別,之前都冇地方見過有,朋友就加錢轉左個熱情果茶,都等咗一陣,因為全部話係即叫即製,一路等一路都聞到啲雞肉丸燒得好香,越聞越肚餓🥲終於等到,其實原來大概過得10分鐘,個魚湯好好味,之前都擔心會腥,因為自己唔鍾意飲魚湯,點知真係好好味,我仲同我個friend搶住飲。雞肉丸都食得出

魚白湯雞肉丸子烏冬

終於等到,其實原來大概過得10分鐘,個魚湯好好味,之前都擔心會腥,因為自己唔鍾意飲魚湯,點知真係好好味,我仲同我個friend搶住飲。雞肉丸都食得出真係自家製,啲櫻花蝦仔好正。

焙茶朱古力pancake

焙茶朱古力pancake好好味,比我想像中夾好多,嗰個日本直入嘅栗子蓉超好食,pancake入邊仲有朱古力粒,好似流心咁,超正🥹

下次一定會再嚟!
2023-01-13
$150 (Lunch)
魚白湯雞肉丸子烏冬
焙茶朱古力pancake