2020-06-22
話說父親節同屋企人行完駱駝漆,見就腳就入咗去。三個人叫咗三個套餐,我食肉眼扒配帶子,另外屋企人就食意粉同三文魚配鴨肝。叫餐嘅時候,當我話要肉眼扒配帶子,侍應問我塊牛扒要幾多成熟,我話三成,但係佢就問我一句怕唔怕太生,咁我就改咗5成,其實當佢咁問我覺得有啲奇怪,食牛扒要三成好出奇咩?但當個餐上嚟嘅時候我終於知道點解個時咁樣問我。講返個頭盤先,沙律,粟米湯加麵包沙律正常嘅,粟米湯⋯有味水一樣,冇料又浠,反而個麵包係好食嘅(呢個食評唯一加份位)好啦個餐嚟啦,一上枱,塊牛扒好明顯就係落炸爐浸熟嘅(唔記得影相,不過你睇返其他食評嘅相一睇就知),帶子一樣都係浸熟。牛扒:將近10成熟,柴,一大陣鬆肉粉味帶子:食到成口油,一樣好大陣鬆肉粉味薯蓉:一食落去就知係用粉開嘅意粉同三文魚配鴨肝我冇試過唔評論,但見我老竇呢個食劣食如無物嘅人都話:好難食我煮都好食過佢。成個用餐時間令我感覺好差,成件事d食物好似用緊垃圾堆砌出嚟一樣,都唔知自己喺度食緊乜!我去茶餐廳比$50食個黑椒牛扒飯,個牛扒都好食過佢。食材再好(我見話甚麼堅持用刺身級三文魚製作)製作過程馬虎,客人人一定食得出埋單三個人六百幾蚊,你收我二百幾蚊個
講返個頭盤先,沙律,粟米湯加麵包
牛扒:將近10成熟,柴,一大陣鬆肉粉味
帶子:食到成口油,一樣好大陣鬆肉粉味
薯蓉:一食落去就知係用粉開嘅
埋單三個人六百幾蚊,你收我二百幾蚊個餐,我唔會妄想你比規格以外嘅質素我,但係你連煎個牛扒同帶子都唔想花時間,樣樣野都求求其其用炸爐浸熟,咁我建議你轉行賣炸物好過