2019-06-15 153 views
Openrice見到呢間西餐貌似唔錯,雖然價錢有啲啲貴,但都即管試吓啦~考慮到價錢同食量,我哋叫咗一個dinner set,另外散叫咗一個main。麵包有幾款,微溫,牛角包好香☺️餐湯係粟米忌廉湯,味道香濃。香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁 沙律都係普通食到嘅嗰啲,唔特別講,但我好似第一次食煎嘅鯛魚,平時刺身/茶泡飯入面加熱到剛熟嘅薄切鯛魚都食過,但厚厚一塊、煎過嘅真係印象中無食過😂 佢肉質厚實但一啲都唔會鞋,好食👍🏻西班牙黑毛豬扁意大利麵、黑松露汁 套餐$298 黑毛豬肉嫩,調味做得剛剛好。最驚喜嘅係,一拎開塊豬,發覺個麵原來鋪滿洋蔥,所以成個麵食落都好香口😋低溫慢煮美國羊T骨配原個香草燒蒜頭、意大利青醬 $248 食羊T骨一嚟貪佢多肉食,二嚟羊味夠。當日食嘅每啖都充滿羊味,不過比較肥,而且係分佈不均嘅,變相有部分係脂肪,棄咗。燒蒜頭我好喜歡食,燒得香甜👍🏻需加一服務費,埋單2人約$600。P.S. 打文時先發覺,原來食滿$600用匯豐卡埋單有折,我當日差幾蚊...如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
麵包
麵包有幾款,微溫,牛角包好香☺️
粟米忌廉湯

餐湯係粟米忌廉湯,味道香濃。
香煎紅鯛魚田園沙律伴青檸蜜糖油醋汁
低溫慢煮美國羊T骨配原個香草燒蒜頭、意大利青醬
需加一服務費,埋單2人約$600。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
麵包
粟米忌廉湯