2019-05-29 100 views
今次黎到體驗下呢間港式餐廳,見佢有限時優惠焗飯買一送一就黎試下🤤一提到港式大家都可能會諗起茶餐廳,而呢間野就絕對同港式茶餐廳喎同,環境外觀上有西餐廳既感覺,所以相對地高級同舒適👏🏻而講到港式食物又點少得焗飯,焗豬扒飯相信人人都食過,所以第一件事就試下呢到既焗豬扒飯😏豬扒用左吉列既方式炮製,外皮非常之脆口,肉身都充滿肉汁,做得相當唔錯🤩飯就唔媽夫用左炒飯,加入青蘋果,青蘋果既酸甜味都算配合得唔錯,令成件事唔會食到好滯👍🏻成個焗豬扒飯一改大眾對呢樣菜式既印象,有香港味道之餘都有所突破,非常推介呢個飯👍🏻👍🏻另外就叫左個鴛鴦炒飯,白色個面係忌廉汁魚飯,啡色就係牛肉。講左白色先,魚方面佢唔係用魚柳而係大量魚碎,魚既份量絕對唔媽夫,碎上都比魚柳更方便食用,可能會冇咁多口感但個人幾鐘意呢種製法🤔牛就係原粒牛肉,不過啡色個汁就相對地好濃,食忌廉汁本身都係會比較滯,所以成個飯就係好滯同埋好重口味,所以就要扣咁d分啦🤥然後就講小食,叫左個咸蛋黃薯條,唔知係咪漏單個薯條要食哂兩個飯再吹先上到,一黎到上枱個下勁香咸蛋黃味諗住會有驚喜,但點知就有驚冇喜,食落條薯條係冇味,仲要好油🤮絕對唔合格,好彩既係佢配松露
焗青蘋果豬扒飯
焗鴛鴦炒飯
然後就講小食,叫左個咸蛋黃薯條,唔知係咪漏單個薯條要食哂兩個飯再吹先上到,一黎到上枱個下勁香咸蛋黃味諗住會有驚喜,但點知就有驚冇喜,食落條薯條係冇味,仲要好油🤮絕對唔合格,好彩既係佢配松露醬上,我真係當佢係松露薯條咁食🤨
金沙黃金薯條
野飲就叫左個青瓜梳打,本身諗住試伏但飲落其實品錯,還原到青瓜味道,飲落好清新,重點係佢可以解滯,食左成晚重口味既汁配番呢杯野飲就非常之好👍🏻👍🏻
Cucumber   mojito
總括黎講呢間都係間幾創新既香港菜,旨在還原香港味道之餘都有嘗試突破,不過就小心有時會中伏啦🙊
$134.6 (Dinner)
焗青蘋果豬扒飯
Cucumber   mojito