2017-10-13 89 views
我哋上星期去一間叫小田田嘅餐廳食晚餐,食得好開心。我哋叫咗一個香辣森巴醬烤原隻美國去骨春雞$158,佢雖然話叫香辣,但係個辣味係適中好多人都接受到,佢嘅森巴醬好拿手,個醬汁係用不同嘅材料配製,好少機會食到咁有質素嘅醬汁,雞皮烤得脆卜卜,原隻春雞鮮味無窮,雞肉嫩滑可口,雞皮跟雞肉放在口腔內,有兩種口感,配上特製醬汁,其味無窮。食完呢個香口嘅雞跟住飲咗杯熱情草莓奶昔沙冰$30,跟餐係半價$15,呢杯沙冰有草莓嘅香甜,奶味濃郁,奶昔滑溜 ,幼細嘅沙冰,真係冇得彈。德國咸豬手$168,德國嘅品牌鹹豬手世界聞名,佢個表皮軟滑非常,一啲肥膩都冇,肉質嫩滑可口,佢嘅鹹香做得好窩心,真係冇得輸。呢個紫薯心太軟配雪糕窩夫$ 48,紫薯嘅清甜,香濃奶味嘅雪糕,加上鬆化嘅窩夫一起吃,其味無窮。另一個煙肉芝士焗蠔$38,焗出嚟煙肉嘅肉香,煙韌得嚟又有咬口,濃滑芝士嘅香,仲有蠔嘅鮮,三種優質材料配合,更能夠把蠔嘅鮮味提升到更高境界,令人食後有回味嘅感覺。最後有個玫瑰花茶$26,食完濃味菜式之後,再飲呢個玫瑰花茶,玫瑰嘅幽香,飲後令你心曠神怡。士多啤梨蛋糕,鬆軟非常,既香且甜,加$10妳就可以享用咁有質素嘅甜品。
我哋上星期去一間叫小田田嘅餐廳食晚餐,食得好開心。

2017-10-07