今日考完車牌終於鬆了一口氣,輕鬆完之後就想食一餐豐富的,早前朋友介紹過,在旺角花園街有一間餐廳Main Place近太子嗰一邊,佢叫我有時間,一定要去試下,佢講係一間非常有質素嘅餐廳。當你進入這間餐廳時,你會感覺非常有格調,舒服,員工好有禮貌,細心介紹給客人,有什麼食材配合你嘅心意。一個黑松露野菌湯$48,份量頗多,滿滿的,餐廳對材料絕不吝嗇,黑松露清香撲鼻,聞到已經心曠神怡,野菌同樣幽香四溢,粒粒嘅野菌夠爽脆清甜。美國純天然高級牛肩胛肉16安士$230,一個重磅牛肩扒,係屬頂級嘅食材,切開後見到肉汁閃令令,紋理幼細鮮明,肉質柔靭,鮮嫩夠咬口,牛肉味超濃郁,當你咀嚼時,肉汁填滿整個口腔,令喜愛吃肉的朋友好有滿足感, 朋友真係冇介紹錯。Mint Kiwi$50 Happy Hour(Frozen)Fresh Kiwi, Fresh Mint Leave, Milk, Cream好清新既沙冰, 好大量, 可以2個飲都得添! (如果重點係食野~)

Other Info. : 有個店員似G-dragon, 迷死女啦XD