2024-06-14
銅鑼灣有太多好嘢食,今次去嘅呢間The Grill Room,環境好靚好有格調🥂,係傳統高級西餐嗰種Style。就咁睇環境,一定估唔到食Lunch居然唔貴😳!佢哋每日Lunch Time都有Semi-Buffet食,每位$98💛;加埋Set lunch追加Main course都係+$48起🆙,仲包餐湯同基本餐飲。一個咁親民嘅價錢就可以嘆到一個咁有情調嘅Lunch,性價比係幾高⭐️!🩷 美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁 $158 要先介紹個Main就知呢個牛扒係好好味🥰!嗌咗Medium-Rare啱啱好,食落有種鹽香味,同個蘑菇汁好夾👌🏻!加上切好晒上碟,都幾方便食。最畫龍點精係佢個蘑菇汁薯蓉🥔,仲有燴咗燒汁嘅蘑菇同西蘭花,成件事Present出嚟好有誠意又好味,呢個好推介👍🏻!🍝 香草蕃茄醬青口扁意粉 $58覺得意粉唔算好特別,但勝在價錢夠抵💚 Semi-Buffet $98/位鍾意食菜嘅朋友,嚟呢度就啱晒!沙津菜有好幾款揀🥗,佢都齊醬同Topping料畀你自製生菜沙津,總之就好多菜🥬🥒,啲菜仲好新鮮。另外亦有螺絲粉,炸雞同薯條🍟;甜品就有綠茶同朱古力蛋糕。🩷是日餐湯:甘筍湯好好飲,份量好大碟
🩷 美國頂級牛板腱配蘑菇燒汁 $158
要先介紹個Main就知呢個牛扒係好好味🥰!
🍝 香草蕃茄醬青口扁意粉 $58
覺得意粉唔算好特別,但勝在價錢夠抵
💚 Semi-Buffet $98/位
鍾意食菜嘅朋友,嚟呢度就啱晒!
🩷是日餐湯:甘筍湯
好好飲,份量好大碟冇Hea你。
夠熱又好Creamy,飲完個湯都已經有啲飽飽哋
追加咖啡 +$18
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度Buffet嘅嘢食選擇唔算多,但$98嚟講好合理,追加埋Set lunch就更抵食✨。
覺得一家大細或者嚟約會同慶祝都好合適,淨係個環境咁Chill咁有Feel都好唔錯🥂!