2019-06-22 321 views
好耐之前試過一次,覺得好好食,所以再同朋友嚟試下其他嘅菜式...今次點咗五款菜式:Poutine, Pumpkin Crabmeat Risotto, Spaghetti Aglio E Olio, All Day Breakfast, Bacon Benedict. 我好欣賞佢每一碟嘅菜式賣相都好精緻,而且香氣撲鼻,尤其是黑松露芝士薯條,未食都已經好吸引!而且餐廳佈置簡潔,環境舒適,好有文青feel,整體用餐經驗令人食得好舒服!今次點嘅五款菜式最有驚喜嘅係Bacon Benedict, 黑松露芝士薯條同埋All Day Breakfast... 我發覺呢間cafe煮嘅蛋係特別好食,好似egg benedict 好香好滑, 蛋黃醬同流心蛋融埋一齊再加埋鹹香嘅煙肉實在冇得輸,明明只係一啲好簡單嘅材料,好似雞蛋、煙肉同埋麵包,但係組合起上嚟味道一絕!All Day Breakfast嘅炒蛋都好有蛋香 而且非常滑,佢嘅顏色偏白,唔知係咪加咗牛奶定牛油所以先做到又香又滑嘅效果呢? 而佢其中一個推薦小食黑松露芝士薯條就真係不得了, 薯條外脆內軟,每條薯條本身都有少少調味粉,所以食上黎香口,再加埋

今次點嘅五款菜式最有驚喜嘅係Bacon Benedict, 黑松露芝士薯條同埋All Day Breakfast... 我發覺呢間cafe煮嘅蛋係特別好食,好似egg benedict 好香好滑, 蛋黃醬同流心蛋融埋一齊再加埋鹹香嘅煙肉實在冇得輸,明明只係一啲好簡單嘅材料,好似雞蛋、煙肉同埋麵包,但係組合起上嚟味道一絕!All Day Breakfast嘅炒蛋都好有蛋香 而且非常滑,佢嘅顏色偏白,唔知係咪加咗牛奶定牛油所以先做到又香又滑嘅效果呢? 而佢其中一個推薦小食黑松露芝士薯條就真係不得了, 薯條外脆內軟,每條薯條本身都有少少調味粉,所以食上黎香口,再加埋黑松露同埋芝士真係香上加香!而且佢醬料嘅份量好多,令到每一條薯條都咁好食!

另外佢嘅蟹肉Risotto蟹肉份量好多,不過可能食得太多芝士就會有少少漏嘅感覺,另一款意粉加咗好多香料同埋橄欖油,所以食起上嚟都有一種香口嘅感覺,而佢嘅意粉硬度適中,我自己個人就好鍾意!不過我覺得Risotto同埋意粉嘅味道對比其餘三款就冇話好突出,但係整體味道都係中上! 整體覺得好好食,十分推介!

2019-06-21
$130 (Lunch)