2018-05-15 705 views
話說每個星期都會同外父外母飲下茶食個包, 之前去開都不外乎荃灣青衣兩個地方, 東海薈係其中一個checklist但係一直都因為無得預約既問題所以冇食到。今次母親節, 外父大人特意早起九點幾已經到左拎籌等位, 因為逢星期日都係超級爆多人, 所以今日食午餐提早變左飲早茶。雖然等位係唔算好方便, 但係野食水準都唔錯, 座位都好寬落同埋光猛, 好適合一家大細出黎食, 當然服務上唔夠人手一路都係青衣各大酒樓既問題。主力介紹下佢地個點心推介, 可以話全部都好食都值得叫, 芝士焗雞粒盞都好適合我呢個芝士人食, 大部分點心可以以「精緻」黎形容。

2018-05-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Breakfast)
  • 芝士焗雞粒盞
  • 竹炭流沙包