2016-08-05
朋友約左喺呢間度食,見未食過,好似幾有趣,就試試啦其實要先比錢買野食,但朋友未到就坐住先。一坐低就見到咁得意嘅 不溫馨提示:叫左一碗冷麵同紅燒牛肉米線,價錢比一般貴,但位置喺銅鑼灣無咁旺嘅街,呢個價算ok啦。服務員係內地人,成間店聽落都幾"正宗"嘅紅燒牛肉米線個湯顏色好清,但睇得出係熬出黎唔係假味,因為都幾油,牛肉都唔少,係丁方shape.加左醋同黑色嘅花椒粉(寫住:我超麻),一食落口,不得了!!!兩樣都狂加!完全係譚仔酸辣不過唔辣黎!!仲要酸度同麻度自己調配以後都唔洗食譚仔了!!救星到了!!成口麻晒,無辣油,啱唔食辣嘅人,好似係lol...麻到痴左線...你諗下我落左幾多...冷麵後上枱,麵質似拉麵,味道無咁重,汁係豉油之類但唔油唔咸,適中啦。
其實要先比錢買野食,但朋友未到就坐住先。一坐低就見到咁得意嘅 不溫馨提示: 叫左一碗冷麵同紅燒牛肉米線,價錢比一般貴,但位置喺銅鑼灣無咁旺嘅街,呢個價算ok啦。 服務員係內地人,成間店聽落都幾"正宗"嘅
完全係譚仔酸辣不過唔辣黎!!仲要酸度同麻度自己調配