2017-05-16
食完飯同朋友8點幾黎到無咩人抺茶控朋友們梗係要試下唔同濃度綠茶啦另外仲試左椰子灰, (朋友話食唔出椰味但見到椰絲...個人唔鐘意) 同埋薰衣草綠茶(朋友話唔知食緊咩, 有花味無綠茶味)最後揀左....... 左: 荔枝+70%抺茶; 中:洋甘菊桂花烏龍+50%抺茶; 右: 開心果+40%抺茶先食40%, 好濃, 但唔係好滑, 少少奶味但又無坊間甜品舖食開既咁奶, 幾好50%...個茶既回甘長d.....但唔講其實分唔到...70% 個甘味last 好耐, 仲竟然滑過40同50, 但好大球, 食到一半應該食唔到, 好彩有個荔枝中和下荔枝味........三個字..好荔枝, 無其他更貼切既形容, 好似好廢話但佢好多果肉仲甜到同真荔枝一樣 洋甘菊桂花烏龍.....好驚喜, 第一啖覺得好怪, 但之後個烏龍茶香一出就好正夾少少花香, 好好好好味開心果, 有烘過既味, 但唔知點解佢好溶其他都唔係溶得好快 下次試埋玫瑰紅茶先
50%...個茶既回甘長d.....但唔講其實分唔到...
開心果, 有烘過既味, 但唔知點解佢好溶
其他都唔係溶得好快
下次試埋玫瑰紅茶先