2009-10-30 16 views
見到咁多個喊樣, 忍唔住要幫手平反吓今朝去食早餐, 呢次已經係第三次幫襯, 早餐就第一次, 之前兩次都係食三吋蛋治, 飲過奶茶同咖啡, 覺得奶茶好飲d, 咖啡同普通 coffee shop 果d差唔多, 唔係難飲, 不過無乜特別。至於奶茶, 我覺得唔好搵香港d茶餐廳比較囉。三吋蛋治真係無呃秤,夠飽之餘d蛋炒得好滑,唔係煎到發泡膠 feel 果隻,連埋厚切麵包一齊食,足夠果腹,好滿足。早餐食左炒蛋多士,火腿通粉。蛋依然炒得好滑,最鍾意同驚喜係個通粉,唔係冧 'bet bet' 果隻 (即係好似澳洲牛奶xx (下稱 '澳' 記) 果d咁), 直頭有 al dente feel, 有咬口,個湯唔知用乜黎煲,奶白色嘅,好似有 cream 響裡面咁,加上好有心思咁上菜前灑d番茜響面,呢d細節唔係 '澳' 記可以比較嘅 。見有d網友鍾意攞 '澳' 記黎同佢比,個人覺得唔係幾公平,響 '澳'記,我諗你都唔駛旨意他他條條慢慢食,果度d伙計,大部分兇神惡殺,對客人呼呼喝喝,佢地果種好似狠不得你十五分鐘內即走嘅態度令人唔想再幫襯 (而我亦因此無再光顧);而 '北', (雖然有人投訴服務唔好), 起碼我無覺
見到咁多個喊樣, 忍唔住要幫手平反吓

見有d網友鍾意攞 '澳' 記黎同佢比,個人覺得唔係幾公平,響 '澳'記,我諗你都唔駛旨意他他條條慢慢食,果度d伙計,大部分兇神惡殺,對客人呼呼喝喝,佢地果種好似狠不得你十五分鐘內即走嘅態度令人唔想再幫襯 (而我亦因此無再光顧);而 '北', (雖然有人投訴服務唔好), 起碼我無覺得d伙計想我盡快走,服務態度尚可。要特別稱讚係,果度有一個男侍應 (應該係唯一一個),服務很殷勤,不時留意客人有乜需要,枱面有空碗碟會立即收掉 (因枱面空間有限),可以加分 !!

總括黎講, 會再幫襯 !
2009-10-30
  • 腿通