✨要排隊就唔值✨早排星期日去開銅鑼灣,聽聞The coffeeology嘅cheesecake 好出色,決定去下ʕ•͡ω•ʔ當日兩點左右到達門前,前面排緊嘅有有兩枱,大概半小時就可以入座,幸運地坐到近窗嘅角落位置✨我哋叫咗個Double matcha cheesecake,Canele同杯咖,其實原本想叫多個玄米茶芝士蛋糕,但已經賣晒😳.▫️Double matcha cheese cake $68.▫️Canele $40.▫️Cappuccino $42.我哋對個cheesecake 有啲失望,其實唔係佢唔好食,件蛋糕都夠creamy同幾滑,而且抹茶味好濃,但佢味道冇咩特別🙈覺得唔少地方有差唔多水準嘅cheesecake,未好食到值得我排半小時;.反而個Canele 有啲驚喜,原來係出自lady M,外層幾脆幾好食(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`).仲有就係佢限時食一粒鐘,如果係食正餐應該會好趕× ̫ ×加上食物亦唔係好食到令我想再去外賣黎食,所以試一次就夠了~順帶一提,排隊期間我同另一位唔相識但同樣著短裙/褲嘅女仔,對腳都痕疑似比野咬🥲.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨
✨要排隊就唔值✨

▫️Canele $40
Canele

▫️Cappuccino $42
Cappuccino

Double  matcha  cheese

如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛 @fibee3b

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)
Canele