2024-04-12
好耐無去太子搵食,今日星期日12點半做完事行過去,可以話95%餐廳都吾滿,香港真系生意難做啊!但又吾可以扲住良心吾好食都話好食,大家體諒包涵。味道— 覺得差過大部分茶餐廳。環境—餐廳都可以話有裝修,可能晚上做埋類似bar或者中級餐廳,—我用餐時間長時間開住條門吾知道為乜。服務— 無留意客人,叫兩三次睇到都吾應衛生—正常抵食—如果做得好都可以OK,做吾到,今日星期日仲要加一,咁就吾抵。玉米湯(1分)—吾夠熱,好稀,無玉米味,好似罐頭法式香草煎雞脾扒($78)1分—無香草味,比我今朝早餐食過茶餐廳豬趴仲無香草味—兩塊雞扒幾大塊,但睇照片切開已經好鞋好死實,仲好大陣雪櫃味,已經用好多胡椒粉醃都吾得。—薯蓉吾夠牛油香味法式慢煮油封鴨腿配忌廉菠菜飯($82)1分—本來想食牛舌午餐,但未食過油封鴨腿,網上話油封保存的鴨腿不僅經久不壞,煎烤後肉質軟嫩、鹹香味濃喔,但哩間真系全部相反,睇照片都感覺到有幾實幾鞋,又無鴨味或者鹹香味,另外估計吾到鴨腿細隻過雞腿咁多喔。—好在個飯就做得幾好,吾系一分都差d比吾出。咖啡正常,可惜原來menu細字午餐咖啡都要加5蚊,早知道吾叫
— 覺得差過大部分茶餐廳。
—餐廳都可以話有裝修,可能晚上做埋類似bar或者中級餐廳,
—我用餐時間長時間開住條門吾知道為乜。
— 無留意客人,叫兩三次睇到都吾應
—正常
玉米湯(1分)
—吾夠熱,好稀,無玉米味,好似罐頭
法式香草煎雞脾扒($78)1分
—無香草味,比我今朝早餐食過茶餐廳豬趴仲無香草味
—薯蓉吾夠牛油香味
法式慢煮油封鴨腿配忌廉菠菜飯($82)1分
—好在個飯就做得幾好,吾系一分都差d比吾出。