(Non-member)
本人今次是投訴這間旺角California Pizza ,因係下午茶既關係,餐廳內基本上無人,唔洗等位,到我地入到去叫0野食,睇到個menu 寫有頭盤,沙律,意粉,pizza等等,一共$48.去到叫既時候,本人首先叫左一個tomato 意粉,然後同個waiter 講頭盤要泰式春卷,然後我朋友落同一樣既order.然後個waiter 話ok,問我地飲咩,之後落單.我地2個答0左要凍檸茶,然後個waiter 就行開0左到最後埋單,個waiter 擺低張單就行開0左,我地一睇張單,先發現,原來佢個頭盤,同d 主菜係要分開叫,如果我地叫頭盤+主菜, 係當成2個餐,即係我地2個人一共叫0左4個下午茶餐!雖然一個餐都係48元唔係太貴,但係極度唔滿意,為什麼個waiter 一開始在落單的時候,不講明我地total 2個人係落0左4個餐! 而且, 為什麼不告訴還有2杯餐茶未落單!這一次,我地時有不小心,沒有問清楚就認為一個正常的餐是頭盤+主菜,但你收得加一服務費,應有的一定的服務,至少告訴我2個人叫0左4個餐。而且我覺得一個正常的餐廳menu係需要更加清楚,而明顯地California Pizza 的
而且, 為什麼不告訴還有2杯餐茶未落單!

而且我覺得一個正常的餐廳menu係需要更加清楚,而明顯地California Pizza 的下午餐menu 未及水平,有誤導成份!!!

作為一間有連鎖式分店的餐廳,California Pizza 應有一定的服務水準!!

2010-07-16